top of page
Sök

Hållbart hälsoliv

Just nu pågår en hälsokris, lika stor som klimatkrisen. Vi har pratat om hållbar miljö - och klimat - länge, men nu är det dags att prata hållbar hälsa och hållbara människor.Tiden är inne för ett paradigmskifte där vi tar hälsa på allvar. Skall vi lyckas leva ett hållbart, friskt, fullvärdigt liv, inte bara överleva, ja då krävs det en hälsosatsning. Uttrycket, vi dör vid 40 men begravs vid 80 stämmer in på så många av oss utan att vi själva är medvetna om det. Vi har blivit inbillningsfriska.


Generation Z kommer vara yrkesverksamma tills de fyller 75 år, då pensionsåldern kommer flyttas fram från idag 67 år. Att kunna utföra ett arbete som kräver både kropp och knopp fram till 75-årsdagen kräver en hållbar och hälsosam livsstil där fysisk aktivitet ingår. Dessutom minimera snabbmat, hel – och halvfabrikatsmat som påverkar metalbolasyndromet negativt.


För att lyckas med en mer hållbar livsstil så behöver människan skapa rutiner med goda vanor och sätta upp mätbara mål. Det lönar sig att ge det friska bättre möjligheter, så att flera lär sig se sammanhangen och helheten och kan göra tillvaron begriplig, hanterlig och meningsfull. Samt inte minst lustfylld.


Vad gör du för att skapa ett mer hållbart du?

165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page