top of page
Sök
  • Skribentens bildMartin Siljegård

Halmstad får nytt testcenter – idrott och hälsa i fokus

Uppdaterat: 4 juni 2020


- Ska hjälpa Hallänningar träna och motionera smartare


Halmstad Fystester AB är namnet på det nya testcenter som under våren kommer att ta form och sjösättas i Halmstad. Testcentret kommer att ligga på Halmstad Golfarena, som också är en av grundarna och delägarna i centret tillsammans med Söderberg & Partners i Halmstad.

Martin Siljegård, VD för det nya testcentret berättar:

- Vi ser en allt mer växande marknad inom idrotts- och hälsoområdet rent generellt och Halmstad ligger i en affärsmässigt expansiv region som även uppvisar en tradition av stark idrottsverksamhet. Vi kommer att erbjuda tjänster till såväl elit- och motionsidrottare som företag som vill stärka sin hälsoprofil.


En tydlig trend är att många motionärer lägger allt mer tid och resurser på sina idrottssatsningar. En del i idrottssatsningen är att mäta sin kapacitet för att veta hur det individuella träningsupplägget ska ge bästa effekt. Jonas Holmkvist, som idag arbetar som Teamledare/Rådgivare på det finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners i Halmstad, var tidigare proffscyklist med flera SM-guld i bagaget och internationella segrar. Han vet vad det är som gäller om man vill bli bäst inom sin idrott.

- Träna hårt kan de flesta göra, men för att träna rätt måste man veta vad man sysslar med. Att regelbundet mäta sina fysiska värden är en nyckelfaktor, likväl som att få hjälp med tekniska detaljer. Jag är fortfarande aktiv, men nu som triathlet och på lägre nivå än tidigare, men jag fortsätter med mina tester för att se hur jag ligger till i träningen, säger Jonas.


- Vi ser också en kraftigt ökad trend bland företag att arbeta proaktivt och stärka sin personal istället för reaktiva åtgärder runt företagets hälsoarbete, säger Stephan Artursson som också arbetar som Teamledare/Rådgivare på Söderberg & Partners i Halmstad. Testcentrets unika placering och möjligheter till olika aktiviteter för företagen gör det till en naturlig plats att bygga nätverk med andra ansvariga nyckelpersoner runt företagets hälsoarbete, säger Stephan.


Testcentret kommer att finnas på Halmstad Golfarena, som utsetts till Sveriges främsta träningsanläggning för golf. Här finns förutom utmärkta förutsättningar för golfträning året runt, även ett modernt gym med det mesta en idrottare kan behöva. Vintertid tillverkas snö som skapar Sveriges sydligaste konstsnöskidspår och sedan hösten 2019 är anläggningen även det sydligaste ”Officiella Vasaloppscentrat” i landet.


- Givetvis stärker testcentret verksamheten på Halmstad Golfarena, menar Martin Siljegård. Kanske inte så mycket för golfarna, men för övriga gäster. Vi ser bland annat en stor potential i att marknadsföra testcentret mot de många Vasaloppsåkarna som finns i södra Sverige. Du får åka väldigt långt norrut för att hitta ett testcenter som kan erbjuda det vi kommer att göra och samtidigt ha skidspår utanför dörren vintertid. Lägg till det fina hotellet, och övriga faciliteter så är det klart att vi blir attraktiva för den skidåkande målgruppen, säger Siljegård som själv placerat sig bland de 500 främsta i Vasaloppet.


Det är dock fler än ambitiösa idrottare som ska hitta till testcentret. För många företag är erbjudandet om regelbundna hälsokontroller till sin personal en självklarhet. Den tillgängliga mätutrustningen på Halmstad Fystester kommer att omfatta det som behövs för att göra grundliga undersökningar och identifiera potentiella hälsorisker i ett tidigt skede.


- Inom ramen för vårt koncept ryms även coaching och hjälp med att skapa individuella träningsprogram för såväl tränade som mindre tränade personer. Styrkan ligger främst i att vi med avancerade metoder och mätutrustning kan göra återkommande kontroller. Vi behöver inte gissa oss till vad som händer utan kan med fakta peka i rätt riktning, menar Martin Siljegård.


På Halmstad Golfarena finns kapacitet att ta emot stora grupper och erbjuda föreläsningar inom de flesta områden som kan kopplas till fysisk aktivitet och hälsa.

- Vi har ett stort nätverk med kompetenta personer runt oss. Det ska vara lätt att få professionell hjälp att må bättre eller träna effektivare, det vill vi erbjuda våra kunder, avslutar Siljegård.


Fakta - Halmstad Fystester AB

- Delägare: Halmstad Golfarena AB och Söderberg & Partners

- Startdatum: Sommaren 2020

- Utrustning: Senaste utrustningen för mätning av syreupptagningsförmåga, laktattester, kroppsscreening mm

- Plats: Halmstad Golfarena i Ringenäs 10 minuter från Halmstad centrum med bil med havet som närmsta granne. www.golfarenan.se

För mer information, kontakta:

Martin Siljegård VD Halmstad Fystester AB samt VD Halmstad Golfarena AB

martin@golfarenan.se

Tel: +46736-875789

Stephan Artursson, Kapitalrådgivare och Teamledare, Söderberg & Partners Halmstad stephan.artursson@soderbergpartners.se Tel: +46708-541250

1 823 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page