top of page
Sök
  • Skribentens bildMartin Siljegård

Rusta dig för bästa framtidsinvesteringen

Det finns en imponerande arsenal av terapeutiska metoder för att förebygga ohälsa hos den enskilde individen. Vad som saknas är de motivationsskapande åtgärderna. Den drivkraft som gör att man tar det avgörande steget att utsätta sig för en förändring av levnadsvanor och göra den lilla insats som krävs för att skapa livskvalitet.


Då människan av naturen är bekväm, finner de flesta människor heller ingen direkt anledning att röra sig mer än nödvändigt. Men den dag man upptäcker att man har muskler, mage och hjärta som försummas, då brukar motivationen ta fart. Men att dessförinnan övertala sig själv till fysisk aktivitet utan att ha påtagliga bevis på att man borde komma igång kan vara svårt.

Tänk om det skulle vara så enkelt att hitta motivationen till att satsa på den egna hälsan skulle vara vetskapen av att man klarar stress, arbete, social samvaro och sjukdomar bättre? Att vi helt enkelt blir bättre rustade för de påfrestningar som uppstår och alltid kommer att finnas omkring oss. Att vara i harmoni med sig själv fysiskt och psykiskt, det är livskvalitet som vi alla borde ge oss själva chansen att få uppleva.


Vad gör du för att skapa livskvalitet i ditt liv?81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page